Incepe Bac-ul ! Saptamana viitoare, examenul oral la romana !

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a vor susține probele de competențe lingvistice în perioada 6-8 iunie, potrivit calendarului oficial. Procedura prevede că „nu se admite schimbarea biletului de examen”.
Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor o nota prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp pentru probele de competențe digitale și pentru cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Conform notei, evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie, conform sursei citate.
Mai amintim că Ministerul Educației a mai trimis o notă cu privire la planificarea probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în cadrul examenului de Bacalaureat. Astfel, pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși calendarul oficial prevede asta.
Potrivit procedurii amintite anterior, nivelurile de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă, sunt, în ordine: utilizator mediu, utilizator avansat și utilizator experimentat.
Imediat după susținerea probei de către un candidat, cei doi profesori examinatori stabilesc nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română / limba maternă al candidatului, pe baza nivelului înscris în borderourile individuale”.
Articolul 4 din document stabilește că „nu se admite schimbarea biletului de examen”. În cazul în care candidații refuză să răspundă întrebărilor formulate, se consideră că nu au susținut proba A, respectiv proba B de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română / limba maternă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.