Premieră la pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc

Cel mai mare eveniment al creștinilor catolici va avea loc sâmbătă, la Șumuleu Ciuc, Harghita. Sute de mii de oameni din toate colțurile lumii sunt așteptați să asiste la slujba specială oficiată cu ocazia Rusaliilor Catolice.

Dacă în anii trecuți ceremonia religioasă se ținea doar în limba maghiară, acum organizatorii au decis în premieră să traducă slujba și în română.

Rectorul bisericii franciscane de la Şumuleu Ciuc, părintele Guia Laurean Hugo, a anunțat că traducerea se va face simultan, în căşti, iar decizia a fost luată după ce participanții şi-au exprimat această dorinţă.

Este ceva nou, pentru că lecturile care vor fi citite, predica spusă de către arhiepiscop va fi tradusă în limba română. Pentru toţi cei care vin, de limba română, vom avea un cort, se pot ataşa acelui semnal şi ei pot auzi în întregime lecturile şi predica în limba română. Am întâlnit această dorinţă, am întâlnit oameni care au cerut şi am zis că ne alăturăm cu mare drag acestei dorinţe”, a declarat părintele Guia Laurean Hugo.

Pregătirile pentru evenimentul de sâmbătă sunt în toi. Slujba va fi oficiată la un altar în aer liber aflat între munții Șumuleu Mare și Șumuleu Mic. Vor fi luate măsuri speciale de securitate pentru pelerinii care vor ajunge în Miercurea Ciuc. Vor fi organizate rute speciale pe care aceștia să le folosească pentru a ajunge la slujbă, iar mai apoi să se întoarcă spre case.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.