S-a dublat norma de hrană pentru pacienții din spitale

După lungi tervigersări, creşte norma de hrană a pacienţilor din spitalele de stat. Suma alocată va fi de 22 de lei, dublu faţă de până acum. Legea fusese adoptată încă de acum o lună, dar era nevoie şi de un ordin de ministru, care a fost semnat pe ultima sută de metri.

Alexandru Rafila a semnat în sfârșit ordinul pentru creșterea normei de hrană. Pacienții vor mânca tot cu 11 lei pe zi, deși legea votată de Parlament prevede ca de la 1 iunie, adică de astăzi, norma de hrană din spitale trebuie să fie de minimum 22 de lei, adică dublă.

Managerii de spitale susțin că mai durează câteva zile până când această normă de hrană va fi majorată, în contextul în care Alexandru Rafila a semnat ordinul de ministru care prevede această majorare, deci norma de hrană va fi dublată cu o întârziere de câteva zile.

Măsura a fost și un angajament luat în cadrul coaliției de guvernare. Problema este că dublarea a rămas doar pe hârtie pentru că deși legea a fost votată în urmă cu mai bine de o lună, ea nu se putea aplica pentru că trebuiau aprobate și doua ordine: unu de ministru al sănătății prin care stabilește cuantumul de hrană pentru minium 22 de lei/zi și un ordin comun MS-CNAS prin care să stabilească procedura de decontare pentru alocație zilnica de hrană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.