Recensământul pe teren s-a amânat

Recenzarea pe teren a populației care nu s-a înregistrat online până pe 27 mai trebuia să înceapă marți, pe 31 mai, dar s-a amânat.

Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebui să înceapă pe 31 mai 2022 etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online. Conform INS, aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat.

Probleme au fost în județe precum Călărași, Giurgiu sau Ilfov. În localitatea Frăsinet din Călărași, tabletele în care recenzorii stochează informațiile culese pe teren au ajuns abia marți, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă recenzarea pe teren. La Vărăști, în Giurgiu, recenzorii au primit și tabletele și legitimațiile încă de săptămâna trecută, însă dispozitivele vor fi sincronizate cu sistemul STS abia vineri. Situația este similară și în localități din județul Ilfov.

Etapa de recenzare pe teren urma să se desfășoare din 31 mai și până pe 17 iulie, însă a fost amânată cu câteva zile și ar urma să înceapă pe 3 iunie.