Spectacolele Teatrului de Nord se văd în curtea Muzeului de Artă

Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord reia „Bacantele (fără mască)”, rescriere de Maria Manolescu după Euripide. Spectacolul construit în curtea Muzeului de Artă se va juca sâmbătă 4 iunie și marți 21 iunie, de la ora 20.00.

Din distribuție fac parte actorii: Andrei Stan, Raluca Mara, Crina Andriucă, Romul Moruțan, Ioana Cheregi, Cătălin Mareș, Carmen Frățilă, Ciprian Vultur, Tibor Székely, Andrei Gîjulete, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Vlad Mureșan, Alexandra Odoroagă, Andreea Mocan, Cristian But, Anette Marka, Yvette Princz, Stike Molnar. Regia îi aparține lui Dragoș Alexandru Mușoiu, Costumele sunt create de Cristina Milea, muzica este semnată de compozitorul Cári Tibor, decor Răzvan Chendrean, coregrafia Roxana Fânață, asistent regie Tudor Dreve.

Bacantele (fără mască)” este o rescriere modernă a piesei lui Euripide, Maria Manolescu reușind să transpună în prezent acest text antic. Efervescența tragediei lui Euripide este prezentată cu ajutorul adeptelor lui Dionysos (bacantele) dar și prin ambiguitatea originii lui Dionysos, om sau zeu. Plasată într-o piață publică, acțiunea îl relevă pe Dyonisos sub mai multe tipologii umane (puternicul, tânăra, bahicul, masca și lucrătoarea sexuală),  iar haosul creat printre cei prezenți este cu precădere menit să dezvăluie cele mai des întâlnite forme de alegere pe care le are la îndemână societatea modernă.

Vineri 10 iunie, de la ora 20.00, ImproȘtim, improvizatorii trupei, sunt gata să vă ofere o oră de show cu distracție și să vă implice în povești inventate pe loc. Improvizatori: Ioana Cheregi, Alexandra Odoroagă, Vlad Mureșan, Sergiu Tăbăcaru, Andrei Gîjulete și Andrei Stan.

Teatrul de improvizație este o formă de teatru în care se folosesc tehnici de improvizație teatrală pentru a crea dialoguri, scene, cântece sau povestiri. De cele mai multe ori publicul propune unde să se desfășoare aceste scene, teme sau titluri pentru discursuri și povestiri sau versuri care sa fie integrate în cântece. Această formă de teatru presupune o relație interactivă cu publicul. Moderatorul spectacolului solicită constant sugestii din partea publicului, pe care actorii le vor integra în scene.

Trupa ImproȘtim garantează un spectacol 100% improvizat cu bun gust, inteligent, amuzant și dinamic.

În data de 8 iunie, Trupa Mihai Raicu va juca spectacolul „Bacantele (fără mască)” în Piața Cetății din Baia Mare, în cadrul Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, ediția 28.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.