Proiect cu finanțare nerambursabilă încheiat la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare anunță finalizarea activităților proiectului „Creșterea capacității Spitalului Județean de Urgență Satu Mare de gestionare a crizei sanitare COVID-19 cod SMIS: 139426”.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finantări nerambursabile acordate prin POIM- Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa prioritara 9.

Apelul de proiecte denumit ”POIM/819/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a încheiat contractul de finanțare 337/11.08.2020 cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare.

Proiectul a fost derulat în localitatea Satu Mare, perioada de implementare  fiind de 22 luni, între 1 August 2020 – 31 Mai 2022.

Valoarea totală contractată a proiectului a fost de 24.228.996,29 lei. Proiectul a fost finanțat integral din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Program Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020.

Obiectivul general al proiectului a fost menținut pe toată perioada proiectului, acesta fiind: creșterea capacității spitalului de a raspunde  în timp util și eficient la criza COVID19 prin asigurarea dotărilor necesare managementului pacienților covid 19  si a dotărilor necesare restrângerii răspândirii virusului în rândul personalului spitalului și a pacienților non-covid, avand ca si obiective specific: 

1. Cresterea capacitatii spitalului de a contribui la restrangerea raspandirii virusului in randul si de catre persoanlul spitalicesc si a pacientilor non covid internati, prin achizitionarea a 5 tipuri de echipamente individuale de protectie.

2. Cresterea capacitatii spitalului de a efectua investigatiile paraclinice (de laborator) necesare testarii, identificarii si monitorizarii pacientilor covid 19 prin achizitionarea a 7 tipuri de echipamente de laborator si reactivilor aferenti.

3. Cresterea capacitatii spitalului de a efectua investigatiile clinice necesare diagnosticului complicatiilor asociate si monitorizarii pacientilor covid 19 prin achizitionarea a 3 tipuri de echipamente de imagistica.

4. Cresterea capacitatii spitalului de a gestiona un numar sporit de pacienti covid 19 prin achizitionarea a 10 tipuri de echipamente si dispozitive medicale necesare in management, interventii medicale si terapeutice.

5. Cresterea nivelului de informare a populatiei privind proiectul si contributia POIM la cresterea capacitatii unitatilor sanitare din Romania de a gestiona eficient criza medicală în contextul pandemiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.