Bani în plus pentru milioane de pensionari şi alte categorii sociale! Cine sunt beneficiarii?

Este vorba despre ajutoarele financiare pe care pensionarii le vor primi în următoarele luni şi care se ridică la 950 de lei, în primă fază: voucherele sociale de 250 de lei (care se vor acorda de mai multe ori), plus cei 700 de lei promişi de stat pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei.

Ministrul Muncii Marius Budai, a explicat, sâmbătă seară, când şi cum vor ajunge banii la pensionari, dar şi cine va beneficia de aceste ajutoare, mai exact.

Cei care vor primi vouchere sociale de 250 de lei sunt pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, categoriile vulnerabile care au venituri până la 1.500 de lei.

Aceştia vor primi în lunile iunie, august, octombrie şi noiembrie câte 250 de lei. În luna iulie vor primi 700 de lei pensionarii cu venitul de până la 2.000 de lei. Indemnizaţia de handicap nu o luăm în calcul.

Avem experienţa acelui pachet când s-au dat acele carduri pentru persoanele peste 70 de ani. S-au găsit soluţii cu sprijinul furnizorilor. Reamintim că 50% din fondurile aferente se decontează prin fonduri nerambursale şi a fost o condiţie”, a declarat Marius Budăi.

Voucherele de 250 de lei (50 de euro) vor ajunge direct la români acasă, prin Poştă, a reamintit oficialul. Ele vor fi trimise pe rând, în loturi, nu la final, când vor fi tipărite toate cardurile, a adăugat Marius Budăi.

Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile.

Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie.

Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută.

Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a mai precizat Marius Budăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.