Posturile din structurile MAI vor fi suplimentate cu 7.880 de locuri

Executivul a aprobat suplimentarea posturilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu 7.880, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Acesta a mai declarat în briefing-ul de presă de miercuri, 25 mai, că cele mai multe posturi sunt la Poliție (5.654).

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a ținut să sublinieze că suplimentarea acestor posturi n implică, momentan, eforturi bugetare suplimentare.

Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. (…) Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi. Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, (…) dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a explicat Dan Cărbunaru.

Într-o altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat că această măsură aprobată în cursul zilei de miercuri nu reprezintă un anunț de angajare, fiind, de fapt, o formă de organizare.

Nu este un anunţ privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunţ care vizează organizarea şi configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi şi nu despre oameni. Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister. E o formă de organizare, nu este un anunţ de angajare”, a menţionat Dan Cărbunaru.

Pe de altă parte, Guvernul a mai aprobat și uniformizarea normei de hrană în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în ceea ce privește anumite categorii de personal.