Robinhood își lansează propriul portofel independent pentru criptomonede Ethereum

 

Robinhood este una dintre cele mai populare platforme de tranzacționare de acțiuni și criptomonede la nivel mondial. Compania a intrat pe piața token-urilor nefungibile (NFT) cu un portofel Ethereum propriu, independent, care este compus din mai multe lanțuri de protectie. Acest portofel funcționează într-o manieră foarte similară cu cele deținute de către Coinbase și Metamask, mult mai cunoscute în lumea investitorilor, ambele platforme fiind centrate pe Web3.

Cei care dețin un portofel de criptomonede non custodial au posibilitatea de a stoca un număr nelimitat de NFT-uri. Acesta a fost în așa fel dezvoltat incat sa poate fi operat în corelație directă cu toate piețele de NFT-uri existente. Clienții platformei Robinhood vor avea posibilitatea de a aplica pentru un astfel de portofel de criptomonede la finalul anului, pentru care exista deja o lista de așteptare.

Robinhood a menționat că intenționează să ofere portofelul de NFT-uri primilor 1.000 de utilizatori înregistrați pe lista de așteptare. Compania de trading are în vedere să facă acest portofel disponibil pentru a putea fi utilizat ca metodă de plată pe platformele de cazino online, precum NetBet jocuri online , la fel ca și celelalte portofele de criptomonede pe care le regasim deja pe piață.

 

Portofelul celor de la Robinhood oferă control total

 Clienții care dețin un astfel de portofel prin intermediul platformei Robinhood vor avea control complet asupra tuturor NFT-urilor și a activelor digitale pe care aceștia le achizitioneaza. Marele avantaj în cazul acestui portofel va fi acela că investitorii vor avea posibilitatea de a tranzactiona criptomonedele fără a fi obligați sa suporte nici un fel de taxa de gaz.

Image Source: Robinhood Crypto Wallet

Prin acest proces, cei de la Robinhood vin în sprijinul investitorilor cu un program care reduce în mod semnificativ posibilitatea ca fondurile acestora sa fie furate în cazul în care cheile private ajung la un terț. Avand in vedere caracteristicile de securitate de nivel ridicat, portofelul Robinhood Ethereum iese în evidenta fata de cele oferite de către competiție, dar nu putem încă să susținem că este cel mai performant care exista.

Majoritatea specialistilor din domeniul criptomonedelor susține ca cei de la Robinhood vor oferi spre testare o versiune beta cu care aceștia sa se obisnuiasca, înainte ca varianta finală a portofelului sa fie lansata. Compania este recunoscută la nivel mondial deoarece nu percepe nici un fel de taxe, iar CTO-ul RObin hood, Johann Kerbat, a declarat ca și portofelul de criptomonede va urma același model. Cu toate acestea, aceștia mai au mult de lucru pentru a implementa în mod corespunzător tranzacționarea de criptomonede.

 

O nouă experiență în ceea ce privește portofelele de criptomonede

Telul celor de la Robinhood este de a obține un avantaj fata de concurentii sai, deoarece aceștia pun accentul pe calitatea experientei utilizatorului, în detrimentul obținerii unui profit foarte mare. În dezvoltarea portofelelor de criptomonede echipa din spatele proiectului a comunicat în permanentă cu utilizatorii platformei, iar majoritatea dintre aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de comisioanele foarte mari care sunt asociate cu procesul de achizitionare al NFT-urilor.

Chiar dacă este vorba despre un portofel de criptomonede improvizat, acesta este foarte creativ și cel mai probabil va atrage un număr foarte mare de utilizatori.  Robinhood dorește sa ofere o experiență de utilizare cat mai buna pentru consumatorii sai. Acest plan suna foarte bine, dar pare greu realizabil, avand in vedere ca cei care utilizează blockchain-ul Ethereum au de plătit taxe extrem de mari atunci cand realizeaza o tranzacție. Cu cat reteau este mai congestionata, cu atat vor crește și taxele de gaz plătite.

Chiar daca cei de la Ethereum au informat publicul că intenționează să treacă la o rețea proof-of-stake care va reduce în mod considerabil costurile, cei de la Robinhood au declarat ca nu au de gand sa se concentreze asupra unei singure alternative și ca sunt dispusi sa ia în considerare orice soluție pentru a duce planul la bun sfarsit.

 

Este acest tip de portofel securizat?

În cazul în care va intrebati daca portofelul de criptomonede care urmează sa fie lansat de către cei de la Robinhood este sigur, trebuie sa luați în considerare ca aceasta companie este cunoscută la nivel mondial în ceea ce privește tranzacționarea de acțiuni, iar interfața de utilizator este foarte simplă și ușor utilizabila, iar echipa intenționează să utilizeze aceleași atribute și în cazul portofelelor de criptomonede Robinhood Ethereum. Mecanismul de securitate garantează clienților ca nivelul de protectie este adecvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.