„RECITATIO” la cea de-a XIV- a ediție

Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare organizează joi 26 mai de la ora 14.00 în Sala Centrului Multicultural Poesis cea de-a XIV- a ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni „RECITATIO”.

Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni „Recitatio” se adresează elevilor de gimnaziu (clasele VII-VIII), celor de liceu și studenţilor sătmăreni, desfășurându-se pe două secţiuni: interpreţi individuali şi grupuri de recitatori. Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet sau a mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără.

Concurenţii individuali pot participa cu o singură poezie sau cu un colaj – care să nu depăşească 5 minute – obligatoriu din lirica poeţilor sătmăreni. Pentru promovarea autorilor sătmăreni, recomandăm concurenţilor individuali din aceeaşi unitate şcolară să opteze pentru creaţiile mai multor autori (ex. 4 concurenţi – 4 autori).

Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet, sau al mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără. Durata totală a programului nu poate depăşi 10 minute, pentru un grup.

Anul acesta s-au înscris elevi din întreg județul Satu Mare, iar președintele juriuluieste Ion Cristofor – cunoscutul poet, critic literar, traducător, eseist.

Programul artistic va fi susținut de către tineri artiști sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.