Măsuri preventive în România după răspândirea variolei maimuței

Europa pregătește achiziția de vaccin împotriva variolei, după ce mai multe state de pe continent au anunțat cazuri de variola maimuței. În România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că vom cumpăra câteva sute de doze pentru a avea un stoc de siguranță.

Trebuie să existe o supraveghere serioasă a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanism european de coordonare în cazul unor urgențe epidemiologice HERA vom tatona opțiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a declarat, duminică, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spune că este vorba de o cantitate mică, dar care va fi pusă la dispoziția autorităților ca măsură preventivă.

“Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum 1000 care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a mai spus ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.