Peste 50 de agenti economici, prezenti la Bursa locurilor de munca de la Satu Mare

AJOFM Satu Mare a organizat azi, 20 mai, Bursa locurilor de muncă la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Penitenciarul cu regim deschis Satu Mare a participat la bursa cu 10 persoane private de libertate ce urmează să fie eliberate în perioada următoare în vederea familiarizării cu condițiile de muncă și meseriile solicitate pe piață.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilități pentru a fi informați în condiții de egalitate cu ceilalti participanți la mediul fizic, informational și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare pe piața muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces.

Din cei 256 de agenți economici contactați, 52 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 701 de locuri de muncă din care 55 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria mecanică –164 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, sculler matrițer, inginer chemist, inginer mechanic,acoperator metale etc.

Industria textilă,pielărie – 73 locuri de muncă, confectioner asamblor articole textile, tricotor, ,confectioner articole din piele., programator.

Industria lemnului – 60 locuri de muncă,tâmplar universal, muncitor necalificat,, lăcătuș mecanic, controlor calitate, tapițer, montator subansamble.

Construcții – 3 locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher.

Comerț – 28 locuri de muncă, programator, asistent comercial,lucrător gestionar, lucrător commercial, manipulant marfă.

Alte domenii – 373 locuri de muncă, agent de asigurare, agent de vânzări, operator în producție, muncitor necalificat, tractorist, gaterist, mechanic auto, bucătar, agent servicii, ospătar, casier,etc.

La bursa au participat aproximativ 800 de persoane in căutarea unui loc de muncă, au fost intervievate 310 persoane,din care selectate în vederea încadrării 225 persoane din care 9 au fost angajati în ziua bursei.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES și oferta de formare profesională pentru anul 2022.

S-a organizat și un stand special de Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserție SC.Social Robotics Hub S.R.L.Prezentarea s-a numit – Introducere în Robotică, este un hub de educație iSTEAM și aprofundează etape de cunoaștere fizică, electronica, explorarea robotului și rezolvarea autonomă.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, la bursa au participat și elevi din clasele care urmează să- și finalizeze studiile pentru a fi informați despre oferta de locuri de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.