Pasapoarte pentru minori, în data de 1 iunie 2022

În data de 1 iunie 2022, prin lege stabilită ca zi nelucrătoare, conducerea Instituției Prefectului a stabilit că Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Satu Mare va desfășura activitatea de primire a cererilor de pașapoarte pentru minori, iar pentru aceasta va fi operațional un ghișeu de preluare în intervalul orar 08.00 – 13.00.

Documentele necesare pentru eliberarea pașapoartelor pentru minori sunt prezentate aici:

https://pasapoarte.mai.gov.ro/…/documente-necesare…/

Contravaloarea emiterii paşaportului simplu electronic este de 258 lei pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani respectiv 234 lei pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani. Pentru pașaportul simplu temporar trebuie achitat un tarif de 96 lei, indiferent de vârstă.

Plata contravalorii paşaportului se poate efectua online, exclusiv prin platforma de plăţi virtuale www.Ghiseul.ro sau la casieriile unităţilor CEC Bank (numerar), la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank sau la stația de plată amplasată în sala de așteptare de la sediul Serviciului de pașapoarte în noua clădire administrativă a Instituției Prefectului de pe strada A. I. Cuza din municipiul Satu Mare.