Școala de Valori: Ateliere gratuite de educație financiară pentru copii

Banii sunt un element util în construcția unui viitor pe măsura visurilor noastre. Dar cât de bine știm să-i gestionăm?

Între 16 mai și 15 iulie, împreună cu Școala de Valori, am pregătit ateliere gratuite de educație finainciară pentru cei mici.

Ne jucăm, explorăm, discutăm și învățăm principiile gestionării responsabile a banilor. Cei mici pot învăța despre valoarea banilor și cum să o aprecieze.

Înscrie-ți copilul la atelierele gratuite de educație financiară!

ÎNSCRIERI:

Email: educatiefinanciara@scoaladevalori.ro

– Telefon: 0737 548 712

– Prin accesarea linkului de AICI.

– Prin scanarea codului QR de pe afișele din centrul comercial.

Workshopurile vor avea loc în spațiul de joacă de la Cineplexx (nivelul 1) din incinta Shopping City Satu Mare.

Vârsta minimă de participare este de 4 ani.

PROGRAM:

Marți – Sâmbătă: începând cu ora 16.00 și 18.00

– Duminică: începând cu ora 13.00, 15:00 și 17.00

Obiectivele programului de Educație Financiară @ Școala de Valori

Să descopere care sunt grupele de cheltuieli din bugetul mediu al familiei, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe și care costă mai puțin.

– Să învețe și să înțeleagă caracterul îndelungat al deciziilor financiare și motivul pentru care trebuie să fie foarte atenți cu gestionarea banilor.

– Să conștientizeze noțiunea referitoare la valoarea unui obiect și a faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii unui obiect, indiferent că e vorba de decizia emoțională, materială sau ascunsă (utilitară) a unui acestuia.

– Să evalueze toate argumentele disponibile atunci când în viață vor fi puși în situația de a lua decizii corecte și face alegeri asumate.

– Să înțeleagă cum aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global și cum alegerile pe care oamenii le fac influențează viața și traiul altor oameni de pe Pământ.

Beneficii:

Vor înțelege care le sunt resursele financiare, importanța bugetului și necesitatea administrării înțelepte a banilor, ce categorii de cheltuieli sunt mai costisitoare, care produse/servicii costă mai puțin și cum poate un comportament sănătos să restabilească echilibrul financiar de care are nevoie oricare individ sau familie.

– Vor conștientiza faptul că deciziile financiare au, de obicei, un caracter îndelungat, motiv pentru care este esențial să învețe încă de timpuriu cum să economisească și mai ales, cum să investească cu un scop precis.

– Vor învăța că deciziile financiare sunt personale și arareori se bazează doar pe instinct.

– Vor înțelege că este esențial să evalueze conștient factorii de mediu care le pot influența semnificativ alegerile financiare, pe termen lung.

– Vor descoperi mecanismele economice, conceptul de economie funcțională și necesitatea contribuției personale în procesul de creștere a bunăstării pe termen lung, nu doar pentru sine, dar și pentru întreaga societate.

Dacă vrei să ai un copil mai educat financiar, înscrie-l la atelierele gratuite de educație financiară ale Școlii de Valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.