O firma de insolventa din Satu Mare a scos la licitatie un SPA al mafiei italiene

O firmă de insolvenţă, din Satu Mare, a scos la licitaţie centrul SPA ce i-a aparţinut afaceristului italian Nicola Inquieto, două blocuri şi un teren.

Lichidatorul încearcă să recupereze din banii datoraţi de SC Daniela Construcţii, firma afaceristului condamnat în Italia, societatea fiind în insolvenţă. Cum procurorii italieni au pus sechestru pe toate aceste bunuri, nu sunt clienţi care să se înscrie la licitaţie. Singurii care au licitat au fost locatarii blocurilor, care au apucat să plătească înainte de arestarea lui Inquieto o mare parte din rate şi nu vor să îşi piardă locuinţele.

Locatarii blocurilor scoase la licitaţie nu mai ştiu cum să rezolve problema. Oamenii se tem că îşi vor pierde casele şi trăiesc acest coşmar de la arestarea lui Nicola Inquieto. Cel care a construit un imperiu imobiliar a adus la disperare peste 100 de proprietari cărora le-a vândut apartamente în rate, direct de la dezvoltator. Cum locuinţele intrau în posesia lor abia la ultima plată, oamenii s-au trezit că au plăti zeci de mii de euro dar nu pot face acte de proprietate apartamentele fiind pe numele dezvoltatorului. Nicola Inquieto a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce instanţa a stabilit că spăla banii mafiei prin afacerile din judeţul nostru. Mai mult, s-a dispus confiscarea extinsă a tuturor proprietaăţile italianului, inclusiv a blocurilor vândute, care figurau în acte pe numele lui. Potrivit legii, confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de 5 ani înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanţei. Confiscarea extinsă poate fi dispusă şi asupra bunurilor transferate către alte persoane, dacă acestea ştiau sau ar fi trebuit să ştie că scopul transferului a fost evitarea confiscării. După confiscarea extinsă bunurile au fost puse sub sechestru iar locatarii apartamentului trebuie să dovedească faptul că nu au ştiut de afacerile ilegale ale italianului şi nu au avut nicio legătură cu el.

Continuarea pe: https://curier.ro/2022/05/17/bunurile-italianului-inquieto-scoase-la-licitatie-sub-sechestru/?fbclid=IwAR3xoUIKfaxnkEsxTNGwGTiA4SzrZk85EXZAH-8hKAxVLWQvdie87ikcne4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.