Final de campanie pentru depunerea cererilor de plată pentru anul 2022

APIA Satu Mare anunta încheierea campaniei de depunere fără penalități a cererilor unice de plată.

Astfel, în perioada 1 martie – 16 mai 2022, au fost depuse un număr de 17.766 cereri unice de plată pentru o suprafață de 235.739 hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 333 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 971 ha. Confirmăm astfel că, de la an la an, fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.

Încă o campanie de primire a cererilor unice de plată derulată cu succes. Ca de fiecare dată am fost alături de fermieri pe tot parcusul procesului de depunere, astfel încât aceștia să-și depună cererile corect și la timp pentru a putea beneficia de finanțarea cuvenită. Vreau să-i felicit pe colegii din întreaga țară și pe fermieri deopotrivă și să le mulțumesc pentru mobilizarea exemplară și pentru că au înteles că doar împreună putem contrui o agricultură performantă și durabilă” a declarat Adrian PINTEA, director general APIA.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 10 iunie 2022 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.