De 1 iunie, 80 de orfani ucraineni primesc cadou o tabără de vară

Ziua Copilului vine cu o surpriză pentru o parte din copiii ucraineni refugiați în județul Satu Mare: 80 de copii proveniți din casele de tip familial din țara vecină și aflați acum în grija Primăriei Negrești Oaș vor avea acces, timp de trei luni, la activități sportive și asistență pentru continuarea programului școlar, în cadrul unui nou proiect inițiat de Asociația Caiac SMile, ”Integrare prin compasiune”.

Startul proiectului va fi dat, în mod simbolic, în prezența reprezentanților presei, a organizatorilor și a unei părți a beneficiarilor joi, 19 mai, de la ora 11.00 la hotelul „La Lacul Pintea” din localitatea Livada (Satu Mare), locul de desfășurare al taberei.

Cu ajutorul Primăriei Negrești-Oaș și al sponsorului, compania Alu Menziken, activitățile se vor desfășura de trei ori pe săptămână, începând din 1 iunie, până pe 31 august 2022, la hotelul „Lacul lui Pintea”. În timpul programului, ei vor primi o masă caldă în fiecare zi, precum și asistență în continuarea programului școlar prin lecții interactive și dezbateri sub formă de jocuri. Pe toată durata de desfășurare, beneficiarii vor primi suport psihic și emoțional din partea personalului implicat în proiect, dar și supraveghere pentru menținerea siguranței și sănătății fizice. Copiii vor fi luați și duși înapoi la locurile de cazare tot de către organizatorii taberei.

Primăria orașului Negrești-Oaș este partener în acest proiect și va asigura transportul copiilor la locul de desfășurare a activităților pe parcursul întregii perioade.

Dorim să-i integrăm pe acești copii într-o comunitate care are ca nucleu socializarea, dezvoltarea și depășirea limitelor într-un mediu în care să se simtă protejați, susținuți și încurajați să se dezvolte pe toate planurile. Sportul creează un nou cadru de cooperare între popoare, prin transformarea războiului, a violenţei şi a discriminării într-o cultură non-violentă, a toleranţei şi solidarităţii. Le mulțumim partenerilor de la Alu Menziken și Primăriei Negrești-Oaș”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.