Lansare de carte la Muzeul Judetean

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, inițiată de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) în urmă cu 45 de ani, Muzeul Județean Satu Mare, lansează volumul „Reconstituirea memoriei sătmărene. 130 de ani de viață muzeală sătmăreană”, autori: dr. Daniela Bălu și Diana Kinces.

Evenimentul va avea loc miercuri, 18 mai 2022, ora 14 la sediul Muzeului Județean Satu Mare, Bulevardul Vasile Lucaciu 21.

Volumul va fi prezentat de dr. Doina Ișfanoni, expert patrimoniu cultural, istoric de artă, cercetător etnolog și de dr. Marta Cordea, expert carte veche și bibliofilie. Un moment artistic va fi susținut de Creative Art Studio Satu Mare.

Tema propusă pentru anul acesta de către ICOM este PUTEREA MUZEELOR care ne învață despre trecut și ne deschide mintea spre noi idei, iar lansarea cărții care vorbește tocmai despre trecutul, evoluția și rolul muzeului în viața și comunitatea sătmăreană ne indică potențialul muzeului de a aduce schimbări pozitive și de a construi un viitor mai conștient și mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.