La Satu Mare au răsunat cele mai faine ritmuri ale artiștilor de valoare din industria world music (Foto)

Primăria Satu Mare și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” Satu Mare au organizat, în weekendul 13-15 mai o primă ediție de mare succes a World Music Festival la Satu Mare. La evenimentul de trei zile, publicul a avut parte de trei culturi de muzică și experiențe culinare aferente fiecărui stil abordat.

Cei mai renumiți artiști world music, pe aceeași scenă

Pe scena amplasată în parcul „Dr. Fátyol Rudolf” situat în jurul Turnului Pompierilor, au evoluat cu mult succes cei mai renumiți artiști ai domeniului muzical world music, asigurând atmosfera incendiară în rândul publicului.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată muzicii orientale. Primii care au urcat pe scenă și au deschis festivalul au fost cei de la Nasip Kismet, urmați de formația turcească Light in Babylon, sosiți chiar din Istanbul pe scena sătmăreană.

Cea de-a doua zi a festivalului a fost dedicată muzicii klezmer. Pe scenă au evoluat două formații recunoscute la nivel mondial, și anume Budapest Klezmer Band, urmați de olandezii L`ChaiM the Band – o trupă energică, care a ridicat publicul în picioare în doar câteva secunde pentru tot restul serii.

În cea de-a treia, și totodată ultima seară a festivalului, atmosfera a evoluat în zona muzicii mediteraneene, la fel precum bucatele preparate pentru cei interesați să testeze gastronomia mediteraneană. Cei care au deschis seara cu muzică manouche swing au fost cei de la Canarro, urmați de invitații speciali – care au constituit punctul culminant al întregului festival, și anume Barcelona Gipsy BalKan Orchestra, a căror prestație a atras admirația și aplauzele publicului.

Experiențe culinare deosebite

Strâns legată de cultura muzicală a celor trei zile de festival au fost și preparatele culinare pregătite în acord cu tematica celor trei seri culturale. Un alt aspect impresionant al evenimentului, în opinia noastră, s-a dovedit a fi jocul de culori proiectat pe clădirile din jurul parcului, care a mai oferit un plus-valoare atmosferei extraordinare oferită de artiști și public prin participarea activă la concertele desfășurate.Mulțumim tuturor participanților la acest evenimentul, primul World Music Festival la Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.