A inceput World Music Festival. Muzica buna pe scena de la poalele turnului (Foto)

Vineri, 13 mai, a început prima editie a World Music Festival, în municipiul Satu Mare. Festivalul tine pana duminica, 15 mai, și se desfășoară în parcul de lângă Turnul Pompierilor.

Ieri a fost ziua muzicii orientale. Pe scena amplasata lângă turn evoluand formația Nasip Kismet care îmbină fidel elemente ale lumii sonore moderne prin prisma muzicii vechi și tradiționale turcească.

De asemenea, un țambal, o chitară și o voce copleșitoare. Light in Babylon încântă publicul cu melodii din Orientul Mijlociu, stilul lor muzical depășind granițele verbale și culturale. Așadar, muzica lor este înregistrată la nivel internațional la granița dintre identitate, naționalitate și religie. Membri formației provin din țări și culturi diferite, vorbesc limbi diferite, însă, cu toate acestea, există un limbaj comun pe care îl vorbesc cu toții excelent: muzica.

Suita de evenimente continua astăzi, 14 mai cu artistii de la Budapest Klezmer Band și olandezii L’Chaim the Band.

Budapest Klezmer Band își delectează publicul din 1990 cu aparițiile lor scenice dinamice și pline de umor. Formația îmbină într-un mod spectaculos diferitele tendințe muzicale ale Bazinului Carpatic. Membrii trupei sunt adevărați maeștri ai instrumentelor, care redefinesc muzica klezmer dincolo de granițele genului. În compozițiile muzicale specifice, motivele tradiționale idiș sunt completate cu elemente de muzică populară preluate din muzica țigănească și muzica populară, toate acestea piperate cu un strop de modernitate.

Trupa L’Chaim se strecoară în inimile publicului cu linia muzicală specifică și melodiile vii ale tradițiilor est-europene. Trupa este formată din 7 muzicieni din 4 țări diferite: Olanda, Italia, Turcia și Siria. Diversitatea trupei se reflectă și în linia muzicală, repertoriul lor fiind bazat pe klezmer, balkan, gypsy, jazz și middle eastern sound, totul omologat într-un mix revigorant și ritmic.

Specialitățile gastronomice și culinare, în vizor

Strâns legat de cultura muzicală deosebită a World Music Festival, în weekendul 13-15 mai vor fi prezente în Satu Mare și surprizele din scena gastronomică. Tematicile vor fi oarecum pătrate și pe acest plan, așadar vineri gastronomia orientală, sâmbăta cea iudaică, iar duminica bucatele mediteraneene vor domina lumea culinară pentru cei interesați și curioși să deguste bunătățile. Pentru a satisface gusturile și curiozitățile publicului, bucatele speciale vor deservi papilele gustative în cele 3 zile încă de la orele 17.00, zilnic.

Bilete

Biletele pentru acces la festival pot fi achiziționate prin rețeaua BILETE.RO prin următorul link https://bit.ly/wmf_tickets, respectiv în locațiile RED HAT YARD și MOOSE SOCIAL PUB pot fi achiziționate direct. Biletele zilnice se pot achiziționa la prețul de 20 de lei, iar abonamentul pentru 3 zile la 50 de lei.

În cazul în care vremea nu va fi una favorabilă pentru festival, aceasta se va desfășura în cadru închis în incinta Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

Pentru informații actualizate despre eveniment vă invităm să ne urmăriți pe pagina evenimentului, respectiv pe paginile de Facebook și Instagram ale Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.