Se prelungeste perioada de autorecenzare

Procedura de autorecenzare ar fi trebuit să se încheie duminică, 15 mai, urmând ulterior să înceapă recensământul clasic, din casă în casă. Însă, autoritățile au decis să prelungească perioada de autorecenzarea până în data de 27 mai, ținând cont de faptul că interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, iar numărul formularelor completate zilnic s-a mărit de patru ori.

S-a ajuns la aproximativ 450 de mii de chestionare într-o singură zi. Asta, în condiţiile în care, în urmă cu aproximativ o lună, numărul chestionarelor nu depăşea 100 de mii pe zi. După această etapă va începe recensământul pe teren, atunci când recenzorii vor merge din casă în casă la cei care nu au completat până acum chestionarul online. La ora actuală, în România au fost completate aproximativ 8,4 milioane de chestionare.

Reamintim că recensământul populației și locuințelor din România, poate aduce sancțiuni pentru cei care fie refuză să participe, fie oferă date eronate sau incomplete. Amenzile pe care le riscă cei care fac aceste lucruri sunt considerabile și pot depăși cu mult salariul minim pe economie.

Mai exact, pentru refuzul furnizării datelor cerute sau furnizarea de informații eronate sau incomplete, românii riscă o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 de lei. Aceeași sancțiune poate fi dată și pentru împiedicarea persoanelor implicate în acțiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului sau a desfășurării, în orice mod, a recensământului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.