Cine este traficantul de migranti din Sighet ? (Foto)

Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului.

Nicolae Gabriel Codruț Oprișan (28 ani) din Sighetu Marmației. Acesta este nepotul unui cunoscut preot din Maramureșul Istoric, acuzat recent de o refugiată din Ucraina că ar fi agresat-o sexual. Acesta locuia la Sighetu Marmației, iar tatăl lui în Austria. La concubina acestuia, din localitatea Sarasău, au fost descoperite 27 de autoturisme.

La noi au venit cu mandat să îi lăsăm. I-am lăsat în curte, pentru că nu aveam nimic de ascuns” au spus rudele concubinei tânărului. Acolo avea 27 de autoturisme parcate. Toate erau folosite se pare pentru transportul migranților spre Austria. Fiecare migrant ar fi plătit aproximativ 4.000 euro pentru a ajunge în Austria.

Autorităţile austriece au informat că membrii grupării au transferat, în cursul anului 2021 și la începutul anului 2022, peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria, respectiv Ungaria-Slovacia-Cehia-Austria.

Nicolae Oprișan a fost prins în Florești după ce ar fi adormit în mașină în pacarea unei benzinării. El a evadat dintr-o închisoare din Austria în 14 noiembrie 2020. Și în România a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Ulterior, autoritățile din Austria și Ungaria au emis doua mandate de arestare preventivă, pentru trafic de migranți.

36.000 de migranţi traficaţi. 150 de milioane de euro câştigaţi. Este, pe scurt, bilanţul activităţii grupării conduse de român.

Suspectul a fost încarcerat la Gherla pentru a-şi ispăşi o pedeapsă mai veche, de 6 ani, la care se vor adăuga, cel mai probabil, şi alte pedepse.

Sursa foto: www.vasiledale.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.