Expozitia tinerilor artisti, pe simezele Muzeului de Arta Satu Mare

De-a lungul celor 27 de ediții, evenimentul internațional „Micul Prinț” s-a bucurat mereu de participarea artiștilor de toate vârstele, care și-au găsit locul pe simezele sătmărene.

Artiști consacrați sau în curs de devenire, studenți, elevi și preșcolari și-au trimis mesajele de prietenie exprimate într-o paletă generoasă de genuri artistice (pictură, sculptură, grafică, fotografie artistică, intermedia, tapiserie, desen etc.). Micul Prinț este pepiniera unde de-a lungul anilor tinere talente au crescut sub ochii noștri devenind, din copii și studenți, veritabili artiști, probând adevărul că „cei mari au început prin a fi copii cu toții” (Antoine de Saint-Exupéry).

Anul acesta fiind un an extrem de bogat în evenimente artistice, expoziția tinerilor artiști studenți și copii va fi pe simeze timp de o săptămână începând cu 14 mai – Noaptea Muzeelor. Artiștii consacrați vor expune în două spații ale Muzeului Județean Satu Mare, la Secția de Artă și Atelierul „Paul Erdos”.

Tema și motto-ul evenimentului este: ,,- Te rog, îmblânzește-mă! (…) – Am de găsit prieteni şi multe lucruri de cunoscut. – Nu cunoşti decât lucrurile pe care le îmblânzești, spuse vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Ei cumpără de la negustori lucruri făcute de-a gata. Dar cum nu există negustori care să vândă prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei un prieten, îmblânzește-mă!” (Antoine de Saint Exupéry – Micul Prinț).

Așadar, anul acesta este despre prieteni, prietenie, despre prietenul necuvântător, despre prietenul adevărat, despre legături și ,,îmblânzire” – totul, în peste 200 exprimări artistice, care vă așteaptă să le admirați începând cu vernisajul expoziției, ce va avea loc sâmbătă, 14 mai, orele 17.30, la Muzeul de Artă din Piața Libertății nr. 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.