Reprezentantii mai multor ONG-uri de peste granite, prezenti la Satu Mare (Foto)

În aceste zile, municipiul Satu Mare este vizitat de mai mulți reprezentanți și voluntari din țări precum Franța, Italia, Germania, Austria și Cehia, ce participă la un proiect Erasmus +, implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.

,,Satu Mare este un oraș multicultural, un oraș ce se mândrește cu școli și instituții de cultură ce și-au făcut un renume pe plan național și international. Un oraș activ, în care activitatea ONG-urilor este una bogată, iar evenimentele se dezvoltă de la an la an. În pandemie am format un grup de lucru pentru a veni în sprijinul sătmărenilor, iar prin acest grup de lucru în care sunt implicate și ONG-urile, am reușit să venim și în sprijinul orașelor înfrățite din Ucraina, Ujgorod și Beregovo. Sătmărenii s-au mobilizat mereu foarte bine pentru a veni în sprijinul semenilor lor, iar acest lucru subliniază valorile pe care comunitatea acestui oraș le are”, a spus primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Colaborarea administrației locale cu ONG-urile este deosebit de importantă pentru a continua dezvoltarea serviciilor sociale. Orice inițiativă sau proiect în care sunt implicate organizații din mai multe țări, voluntari, studenți și chiar elevi este deschizătoare de drumuri și poate oferi oportunități de dezvoltare municipiului Satu Mare.