Antibiotice Iaşi începe producţia de pastile cu iod, în eventualitatea unui atac nuclear

Antibiotice Iași va fabrica, începând de marți, 8 martie, o cantitate mare de iodură de potasiu, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Începând de mâine, compania Antibiotice Iași va fabrica o mare cantitate într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore. Antibiotice Iași este un producător responsabil și s-a ocupat. Noi ne-am ocupat încă de acum 10 zile să facem demersuri încât să putem să putem să asigurăm această substanță, adică nu substanța activă o producătorul și o și-o procură. Nu cred că o să fie probleme”, spune Alexandru Rafila, întrebat cum se pregătește România în cazul unui atac nuclear din partea Rusiei

În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, a transmis vineri Ministerul Sănătății.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică seara că Executivul a luat legătura cu firmele autohtone pentru producerea în regim de urgenţă a pastilelor de iod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.