Un nou transport de ajutoare umanitare a plecat din Satu Mare către Beregovo

Orașul înfrățit Beregovo a cerut sprijinul municipiului Satu Mare, iar sătmărenii au răspuns într-un mod admirabil. Imediat după izbucnirea războiului, primarul Kereskényi Gábor a discutat cu omologul său din Beregovo, Zoltán Babják, oferind sprijinul sătmărenilor către orașul înfrățit. Iar lucrurile s-au mișcat rapid.

Un nou transport de ajutoare umanitare a plecat către Beregovo și a constat în 6.500 de kg de produse alimentare, de igienă, generatoare, sisteme de alimentare cu curent trifazat, rezervoare și echipamente tehnice pentru sistemul de alimentare cu apă. 

Sprijinul oferit de Primăria Municipiului Satu Mare s-a realizat în urma colaborării municipalității cu operatorul de apă Apaserv, Fundația Hans Lindner și Serviciul Ajutorul Maltez, valoarea bunurilor oferite depășind 40.000 euro. 

Ajutoarele au fost transportate la Beregovo de primarul Gábor Kereskényi și deputatul Lóránd Magyar. 

Am dorit să discut personal cu conducerea orașului înfrățit Beregovo pentru a stabili modalitățile cele mai eficiente de a-i sprijini în perioada următoare. Ajutorarea prietenilor noștri din Ucraina, din cele două orașe înfrățite, va fi un efort de cursă lungă. Ne vom ruga pentru pace, pentru prietenii noștri și vom continua să-i ajutăm pentru a trece peste aceste momente foarte grele”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.