Ucraina și Rusia au convenit un armistițiu parțial și coridoare umanitare

Chiar dacă negocierile de joi nu au ajuns la rezultatul căutat de Ucraina, adică o încetare imediată a focului, cele două părți au căzut de comun acord asupra unei încetări temporare a focului și organizarea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor.

A doua rundă de negocieri ruso-ucrainene desfăşurată joi s-a încheiat cu un acord pentru o încetare temporară a focului pentru raţiuni umanitare, a anunţat negociatorul ucrainean, Mihailo Podoliak.

Spre marele nostru regret, nu am obţinut rezultatele pe care mizam”, a scris acesta pe Telegram.

Totuşi, a adăugat el, „părţile au ajuns la o înţelegere asupra creării comune de coridoare umanitare, cu o încetare temporară a focului”.

Noua rundă de discuţii între Ucraina şi Rusia au avut loc în regiunea Brest, la graniţa dintre Belarus şi Polonia, în a opta zi a invaziei ruse, anunţa joi, înainte de întâlnire Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean.

Punctele-cheie de pe agendă vizează o încetare imediată a focului, convenirea unui armistiţiu şi organizarea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din oraşele şi satele distruse sau bombardate constant”, a scris Podoliak pe Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.