Tabara pentru refugiatii ucraineni, la Tarna Mare (Foto)

Prefectul Radu Roca împreună cu șeful de cabinet Radu Iancu s-a deplasat azi la Tarna Mare pentru a se asigura ca tabăra mobilă pentru refugiați, amplasată în incinta bazei sportive, este funcțională și poate oferi începând de astăzi condiții decente de cazare si masă persoanelor refugiate din Ucraina.

Tabara mobilă pentru refugiați are 200 de locuri disponibile din care 176 pentru refugiați si restul pentru personal propriu. Au fost amplasate 22 corturi pentru refugiați, 3 corturi pentru cazare personal propriu, un cort pentru sala de mese, un cort pentru depozitarea bunurilor refugiaților, un cort pentru depozitare ajutoare, două corturi pentru punct control acces refugiați și unul pentru triajul epidemiologic. Toaletele și zona de dușuri sunt asigurate în vestiarul modernizat al bazei sportive.

Cetățenii din Ucraina care intră în România cu statutul de refugiat vor fi preluați și transportați în tabăra de la Tarna Mare de către Jandarmerie și Poliția de Frontieră. Până la această oră în tabăra mobilă de la Tarna-Mare nu se află cazată nicio persoană.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.