Seful ANSVSA, in vizita la Satu Mare

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), secretar de stat dr. Alexandru Niculae Bociu s-a aflat astăzi, 2 martie în județul Satu Mare alături de directorul general al Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA, Cristian Togan.

Împreună cu directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Nicolae Dumuța, cei doi au avut o întrevedere cu prefectul județului, Radu Roca și subprefectul Romeo Pop iar ulterior s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Am venit să ne asigurăm că din punct de vedere al autorității sanitare-veterinare lucrurile decurg normal la punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina – Siret, Sighetu-Marmației și Halmeu. Nu sunt probleme, la Siret traficul e cel mai intens. Se fac permanent verificări privind modul de depozitare a alimentelor sosite ca donații din partea românilor din toată țara. În vama Halmeu organizarea este impecabilă, voluntarii și organizațiile neguvernamentale au un aport consistent la derularea primirii cetățenilor ucraineni care tranzitează frontiera. De remarcat activitatea colegilor noștri medici veterinari care asigură permanența în condițiile în care de vineri există o derogare privind trecerea animalelor de companie dinspre Ucraina înspre țările membre UE.

Decizia a fost luată în urma unei comunicări primite din partea Comisiei Europene care recomandă statelor membre să ofere aceleași modalități de flexibilitate, în baza articolului 32 din Regulamentului (UE) 576/2013. Mă bucur să constat că la nivelul județului Satu Mare instituțiile colaborează foarte bine și vă asigur de tot sprijinul instituției noastre în gestionarea situației create în urma crizei din Ucraina”a declarat dr. Alexandru Nicolae Bociu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.