Rafila anunță o vară fără restricții

Referitor la situația epidemiologica din Romania, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila speră că în acest an vom avea o vară normală, cu restricții puține. El menționează că se împlinesc trei ani de la pandemie, însă încă nu se pot face presupuneri.

Opinia mea este că vom avea o vară cu condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține, dar, repet, acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuți de o boală transmisibilă cu un virus nou, deja împlinește trei ani în curând, dar totuși este încă nou, nu poți să faci decât presupuneri.

Presupunerea în acest moment este de un sezon estival fără restricții, dar lucrul aceasta rămâne șă fie confirmat de realitate”, a declarat marți Alexandru Rafila.

Ministrul a mai adăugat că situația pare că merge în continuare pe un trend descendent. Potrivit acestuia, numărul infectărilor, dar și al deceselor este într-o continuă scădere. Totodată, ministrul susține că și numărul pacienților de la ATI care au COVID este mai mic.

Evoluția este constant descendentă, încât estimăm ca în curând, într-un interval de 1-2 săptămâni, să ajunge la sub 1.000 de cazuri înregistrate zilnic și cu o scădere rapidă a incidenței cumulate la nivel național”, a adăugat ministrul Sănătății.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.