Este oficial ! Iohannis a dat ordinul !

Președintele României, Klaus Iohannis, anunță ca va crește procentul din PIB pentru apărare la 2,5% față de 2 cât este în prezent.

Suntem cu toții indignați de atacul brutal al Rusiei și nu putem accepta ca harta europei să fie redesenată prin violență. Deplângem pierderile de vieți într-un conflict fără sens. Există deja un învingător: poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate. Eroismul lor inspiră și obligă. Agresiunea rusă a generat solidaritate fără precedent. UE demonstrează din nou că este o mare familie, că împreună suntem mai puternici și că putem găsi soluții chiar și în cele mai întunecate momente.  Apartenență României la UE și NATO reprezintă cel mai mare câștig al nostru din ultimii 30 de ani. Țara noastră rămâne implicată substanțială și sprijină Ucraina și cetățenii săi. Le mulțumesc tuturor românilor care sprijină”, a spus Iohannis.

Consider că prezenta criză arată că din punct de vedere strategic sunt necesare noi acțiuni consolidate ale României pe cel puțin două dimensiuni. Obiective strategice: este nevoie de creșterea capacității de apărare a României. Creștem procentul din PIB pentru apărare de la 2% la 2,5%.  Se impune realizarea independentenței energetice a României. Vor fi necesare decizii politice și trebuie puse în aplicare”, a conchis Iohannis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.