Asistenta juridica pentru refugiatii din Ucraina

One of business partners with pen pointing at contract while reading it before signing while sitting next to young businessman

În baza Acordului de colaborare încheiat cu Uniunea Barourilor din România, Asociația Municipiilor din România s-a alăturat demersurilor acestora de a asigura asistență juridică pentru refugiații din Ucraina.

Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) susține poziția exprimată de Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa – CCBE prin care se condamnă agresiunea împotriva Ucrainei și militează pentru menținerea spațiului european ca un loc al păcii, libertății, securității și justiției.

Panica instalată ca și consecință a stării de conflict născută în Ucraina, a determinat o masivă refugiere a populației civile, astfel că, numai pe parcursul zilei de azi, granițele României au fost traversate de peste 19.000 de emigranți, mulți dintre aceștia fiind de origine română.

Cu dorința de a putea ajuta la gestionarea acestei crize umanitare și pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului, AMR și Comisia Permanentă a UNBR transmit autorităților române întreaga lor disponibilitate pentru susținerea unei campanii de asistență juridică oferită refugiaților din zonele de conflict.

În acest sens, vor fi depuse toate eforturile pentru a sprijini demersurile autorităților române cu competențe în gestionarea iminentei crize umanitare și a conlucra în acest scop cu Inspectoratul General pentru Imigrări, cu nou-înființatul Grup de lucru creat la nivelul Ministerului de Interne și celule de criză din zonele aflate în nordul și nord estul țării pentru a coordona ajutorul dat refugiaților care intră din Ucraina. 

UNBR va contacta uniunile profesionale ale avocaților din Moldova, Polonia și Ungaria pentru a colabora în realizarea sprijinului umanitar.

În vederea oferirii de asistență juridică refugiaților care se află pe întreg teritoriul României, în baza Acordului de colaborare încheiat, este nevoie de solicitarea de a colabora cu barourile județene și de a le oferi sprijin în implementarea demersurilor demarate la nivel local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.