Sepsi Sfântu Gheorghe triumfă în ediția 2021-2022 a Cupei României

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și-a apărat trofeul Cupei României cucerit în ultimii ani, după 59-53 în finala cu CSM Satu Mare, disputată duminică seara (27.02).

Sătmărencele au început ultimul act în formula Miljana Dzombeta, Sparkle Taylor, Boglarka Biszak, Dora Ardelean și Stephanie Kostowicz, iar deținătoarea Cupei a replicat prin Britney Jones, Alina Podar, Anamaria Pop, Daniel Raber și Brianna Fraser.

Primul punct al finalei a venit de la linia de fault, unde Taylor și-a împărțit încercările și Jones a răspuns după mai multe atacuri ratate de Sepsi, CSM Satu Mare ducându-se apoi la 5-2 cu reușita lui Kostowicz. Covăsnencele au revenit pentru câteva secunde la conducere, Satu Mare trecându-și în cont șapte puncte la rând și după tripla lui Biszak s-a cerut un timp de odihnă (12-6).

Grupările s-au succedat la conducere, Sepsi fiind cea care a condus cu un minut înainte de final (54-53).

Fodor a irosit două libere importante, apoi sătmărencele au pierdut posesia, Zoran Mikes cerând time-out. Ghizilă a punctat din spatele arcului de cerc, pornind bucuria în tribune și Sepsi avea 57-53 cu 14 secunde înainte de final. Fodor a trimis prea scurt o triplă și Pasic a stabilit scorul final, 59-53.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.