O noua aparitie editoriala, semnata de o satmareanca. Ce spune scriitoarea Anca Crasneanu ?

După mai multe volume care și-au găsit locul în bibliotecile iubitorilor de poezie, santmareanca Anca Crasneanu, vine cu o noua carte. De aceasta data însă, cu o carte de bucate … Volumul a văzut lumina tiparului la Editura „Floare de Iris” din Iasi, la începutul acestui an … deci este cât se poate de proaspătă.

Mirosul de carte proaspăt tipărită este cel mai bun miros din lume (Karl Lagerfeld)…cuvinte, ce descriu perfect, sentimentul, pe care îl am în acest moment … din pasiune pentru bucătărie, s-a născut, natural, dar și cu emoții, cartea de bucate “Armonie în bucătărie”, la editura Floare de Iris, (Iași, 2022)” spune autoarea cartii, Anca Crasneanu.

Cartea include 61 de rețete simple sau sofisticate, pentru toate gusturile, însoțite de câte o fotografie.

Un lucru inedit este rubrica „Știați că…?”, din care aflăm curiozități despre un anumit ingredient din rețetă.

Nu trebuie să fii un bucătar desăvârșit pentru a da suflet unei rețete. Atunci când un preparat prinde viață, când este apreciat și savurat până la ultima firimitură, simt mulțumire deplină. Pentru mine, pasiunea pentru gătit este împlinitoare și îmbină perfect mâncarea cu distracția. Armonia în bucătărie definește bucuria celor care îmi savurează preparatele” mai spune satmareanca.

Pentru Anca, gatitul este o pasiune, o activitate plăcută.

Despre mine ? Gătesc de când mă știu. Acum, de când sunt și mama a doi băieți, Dragoș și Tudor, aș spune că o fac cu și mai mare pasiune și motivație. Cred că pasiunea pentru gătit se află în fiecare dintre noi. Până la urmă, gătitul este o necesitate, doar că poate deveni și o activitate foarte plăcută. Cred cu tărie că nimic nu este imposibil atunci când îți place și când pui multă pasiune în tot ceea ce faci. Capacitatea fiecăruia dintre noi de a aprecia gustul și calitatea mâncărurilor poate deveni o artă – arta de a folosi hrana pentru a ne crea fericirea, pentru a crea armonie în gusturi, momente speciale petrecute alături de cei dragi” spune Anca Crasneanu.

Cartea se poate comanda de pe site-ul Editurii „Floare de Iris” (https://editurafloaredeiris.ro/produs/armonie-in-bucatarie/?fbclid=IwAR0jISCl_CD9nZpOq-I1Z37zmsPYwlyIncbzarpIIz8DSVNzltSwZiYwZSM). Totodata, e important de știut și faptul ca, volumul urmează sa apăra și pe rafturile librăriilor din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.