Fundația Zurli, continuă campania națională de educație rutieră

Verde la educație pentru circulație” se mută online: Fundația Zurli, în parteneriat cu Poliția Română și susținuți de Lidl România, duce lecțiile de educație rutieră pentru copii pe o platformă digitală interactivă. În centrul platformei stă un serial prezentat de Gașca Zurli.

Anul acesta, după 7 ediții offline în care a devenit deja o tradiție, campania se mută în mediul online prin lansarea platformei www.verdelaeducatie.ro. Adresată deopotrivă copiilor și părinților, aceasta oferă conținut interactiv ce pune bazele educației rutiere, elementul central al platformei fiind serialul online „Super pietoni în acțiune”. Serialul va avea 10 episoade dedicate celor mai importante reguli în trafic, avându-i drept protagoniști pe Gașca Zurli și Zebra Tony.

După 7 ediții offline, campania națională de educație rutieră pentru copiii cu vârste între 4 și 10 ani, „Verde la educație pentru circulație”, se mută în mediul online începând cu anul acesta, într-un format și mai distractiv și interactiv. Platforma www.verdelaeducatie.ro, lansată de Lidl România și Fundația Zurli, în parteneriat cu Poliția Română, pune la dispoziție informații esențiale pentru micii pietoni, ce contribuie formarea unui comportament responsabil în trafic, în rândul copiilor.

Conform unor statistici realizate de Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Rutieră, în perioada 2018 – 2020, cea mai mare rată de accidente în rândul minorilor a fost înregistrată în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani: 33,8%. De aceea, educația rutieră a copiilor încă de la vârste mici are un rol esențial în prevenția accidentelor de circulație, prin pregătirea celor mici pentru a fi pietoni responsabili, chiar și în situațiile în care merg neînsoțiți pe stradă.

Digitalizarea campaniei de educație rutieră Verde la educație pentru circulație este o inițiativă prin care ne-am propus să oferim împreună cu partenerii noștri de la Poliția Română și Fundația Zurli  acces continuu la noțiuni de bază de educație rutieră, si astfel, să contribuim la formarea unui comportament responsabil și sigur în trafic în rândul generațiilor celor mai tinere. Ne bucurăm să susținem accesul  părinților și copiilor la un conținut atât de important, într-un mod interactiv, printr-un serial realizat cu ajutorul prietenilor de la Gașca Zurli, și îi invităm să urmărească episoadele Super pietoni în acțiune, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

Cei mici trebuie familiarizați de la o vârstă fragedă cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și la adoptarea unei conduite preventive. Ne dorim ca prin digitalizarea programului Verde la educație pentru circulație să continuăm activitățile educative, atât in vederea prevenirii implicării minorilor în evenimente rutiere, cât și pentru a aduce copiii și părinții mai aproape de problematica traficului rutier. De asemenea, s-a demonstrat de-a lungul timpului că și copiii pot influența la rândul lor comportamentul adulților, contribuind astfel la creșterea gradului de siguranță rutieră”, a declarat domnul comisar-șef de poliție George Grigore, director al Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Verde la educație pentru circulație este un proiect extrem de generos, care ne place foarte tare. Este atât de generos, încât ne putem duce cu ideea în absolut toate zonele în care copiii pot să învețe, prin joacă, lucruri esențiale pentru ei. Sunt foarte fericită că putem face asta împreună cu Poliția Română, care este pentru noi o plasă de siguranță. Sunt recunoscătoare și entuziasmată, pentru că Lidl România susține în continuare acest proiect care schimbă modul în care educația rutieră este privită în România. Ne vedem cât de curând cu multe, multe evenimente și surprize dedicate proiectului Verde la educație pentru circulație.”, declară Mirela Retegan, președintele Fundației Zurli.

Pe platforma www.verdelaeducatie.ro, părinții și copiii vor putea urmări serialul Super pietoni în acțiune, în cadrul căruia, zebra Tony – mascota campaniei „Verde la educație pentru circulație”, alături de îndrăgita Gașcă Zurli prezintă pe înțelesul celor mici cele mai importante noțiuni de educație rutieră. Copiii vor avea ocazia să afle ce înseamnă accidentele de circulație  și cum se produc acestea, care sunt regulile pe care trebuie să le respecte atunci când nu sunt însoțiți de părinți pe stradă, ce responsabilități au ca pasageri sau atunci când merg cu bicicleta, rolele, skateboard-ul și multe alte informații utile. Noțiunile pe care micuții le învață prin intermediul serialului sunt reluate și pe ritm de dans, prin intermediul imnului Super pieton în acțiune, interpretat de Gașca Zurli, prin care își vor reaminti de fiecare dată cele mai importante reguli de circulație.

După fiecare episod din serial, copiii parcurg o fișă de Antrenament pentru Super pietoni, care îi ajută să înțeleagă mai bine și să pună în practică informațiile pe care le-au învățat. Și părinții își pot testa cunoștințele în domeniul rutier, printr-un chestionar cu 10 întrebări, special creat pentru ei. Pentru a putea participa la aceste activități de învățare, părinții trebuie să se înscrie în platformă și să personalizeze contul cu informații precum prenumele copilului (prenume/alias/ nume fictiv) sau vârsta (câmp opțional). Odată cu parcurgerea episoadelor din serial, a fișelor de antrenament și a chestionarului de testare a cunoștintelor rutiere, pot strânge puncte care le oferă șansa de a câștiga premii de Super pieton pentru cei mici, cum ar fi căști de protecție, seturi de cotiere și genunchiere sau boxe portabile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.