Rafila, sedinta cu prefectii ! Pregatiri pentru primirea eventualilor refugiati din Ucraina !

Prefectul Radu Roca participă în aceasta dupa-amiaza la ședința operativă convocată în sistem videoconferință de ministrul Sănătății, Alexandru Rafina.

La ședință participă directorul executiv al Direcției de Sănătate Publice, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, managerul Spitalului Județean de Urgență și managerul Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare.

Ședința este organizată în vederea pregătirii pentru primirea unui eventual val de refugiați dinspre Ucraina. Autoritățile vor identifica spații de cazare sau locații pentru amplasarea corturilor, în primul rând în județele învecinate cu Ucraina dar și în județele limitrofe acestora, cu rol suport. Se va asigura asistența umanitară precum și cea sanitară de urgență, inclusiv respectarea măsurilor specifice pandemiei, ținând cont de rata scăzută de vaccinare în Ucraina.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în dotare 39 de tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.