Târgul Martisorului, în Piața Libertatii

Din dragoste pentru tradiții și meșteșuguri, în municipiu se organizeaza și în acest an Târgul Mărțișorului, un eveniment care își propune să promoveze munca meșterilor și producătorilor locali, precum și tradiția Mărțișorului care din 2017 este inclusă în lista patrimoniului imaterial UNESCO.

Târgul Mărțișorului își deschide porțile în 24 februarie, de Dragobete, în parcul din Piața Libertății. Sătmărenii vor fi așteptați zilnic, până de Ziua Internațională a Femeii, în 8 martie, între orele 10.00-18.00, cu mărțișoare, produse artizanale și cadouri meșterite cu dragoste în atelierele producătorilor locali.

Vor fi prezenți 25 de producători locali și meșteri creatori care propun și de această dată o varietate de produse unicat, inspirate din cultura locală, cu elemente creative, realizate manual, care nu pot fi găsite în marile magazine.

Printre mărțișoarele confecționate din diverse materiale naturale sau prezentate sub forma unor bijuterii din pietre semiprețioase, la căsuțele din parcul Central se vor găsi și alte cadouri ce pot fi oferite cu drag în această perioadă: vinuri, pălincă, deserturi delicioase, siropuri naturale, gemuri, lavandă și uleiuri esențiale.

Prin acest demers, organizatorii evenimentului, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural ,,G.M.Zamfirescu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, își propun să pună în valoare munca producătorilor și meșterilor sătmăreni care se străduiesc să conserve și să promoveze activitățile meșteșugărești, tradițiile și obiceiurile locale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.