Alexandru Rafila a făcut anunțul: Nimeni nu vrea restricții

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația epidemiologică din România. Potrivit celor spuse de Alexandru Rafila, măsurile de relaxare trebuie implementate gradual, deoarece există riscul să trecem printr-o perioadă de întoarcere a numărului mare de infectări, scriu jurnalistii de la www.capital.ro

Așadar, Alexandru Rafila a subliniat faptul că o primă măsura va avea legătură cu renunțarea la portul măștii de protecție în interior. Mai apoi, spune ministrul, măsurile care vor urma trebuie să permită „întoarcerea la o viață normală”.

În ceea ce privește relaxarea, eu cred că așa cum am mai spus, o primă măsura va avea legătură cu renunțarea la măști în interior. Ulterior, alte măsuri trebuie să permită întoarcerea la o viață normală. Săptămâna trecută am aprobat ordinul de constituire a unui comitet consultativ, astfel încât să putem să luăm aceste măsuri. Sigur, măsura trebuie luată de Guvernul României. (…) Una e să iei, alta e să menții o decizie sustenabilă”, a spus Alexandru Rafila.

Mai apoi, specialistul a explicat faptul că măsurile de relaxare trebuie implementate gradual, astfel încât să nu trecem printr-o întoarcere a numărului mare de cazuri.

Măsurile de relaxare trebuie întotdeauna luate gradual. Scăderea numărului de infectări nu s-a corelat cu scăderea numărului de cazuri din spitale și nici cu internările la ATI. Grija este legată de asigurarea capacității de asistență medicală. Nimeni nu vrea restrictii. Și noi vrem acest lucru. În continuare, trebuie să vedem cum funcționează măsurile. (…) Dacă scoți toate măsurile, există un risc de întoarcere. Nimeni nu vrea acest lucru. Dacă o să fie două sau trei etape, nu am de unde să știu. Sunt 1.800 de paturi alocate în ATI, ar trebuie să avem sub 50% grad de ocupare. Sper să existe cât mai puține etape și lucrurile să se întâmple cât mai repede. Sper să depășim împreună această săptămâni de nerăbdare, care sunt justificate”, a mai spus ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.