Cod rosu de furtuni si vant puternic

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, din cauza furtunii Eunice, autoritățile britanice au emis coduri roșu și portocaliu de furtună, pentru vineri 18 februarie.

Codul roșu, generat de vânt puternic (aprox. 90 mile pe oră) este valabil pentru regiunile de coastă sud-vestice, fiind afectate zonele: Devon, Cornwall și Somerset, iar codul portocaliu de vânt puternic (aprox. 70-80 mile pe oră) pentru regiunile din interiorul țării, afectează Țara Galilor, cea mai mare parte a Angliei, până în zona de nord a acesteia, inclusiv zona Manchester.

Totodată, MAE recomandă consultarea permanentă a avertismentelor meteorologice și a recomandărilor emise de autoritățile britanice, deoarece mai multe dintre serviciile locale, precum mersul trenurilor, accesul pe autostrăzi, sunt sau vor fi întrerupte. Autoritățile britanice semnalează și pericol de inundații în partea vestică a insulei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.