Vernisaj la Consulatul General al Frantei la New York. O satmareanca printre curatorii evenimentului

Miercuri, 9 februarie, s-a desfășurat, la Consulatul General al Greciei la New York, vernisajul expoziției „OCCUPY #3 – NETWORKS”, un eveniment complex care prezintă creațiile a aproximativ 250 de artiști de pe mai multe continente.

Partea organizatorică este asigurată de 18 curatori: Argie Agelarakis, Alina Andrei, Katerina Christidi, Tim D’agostino, Julien Gardair, Sozita Goudouna, Shani Ha, Peter Hopkins, Natasha Katerinopoulos, Daniela Kostova, Gloria Luca, Vincent Meirygnac, Sarah Olson, François-Thibaut Pencenat, Eleni Riga, Vassilis Salpistis și Luciana Tamas; coordonatoarea principală este artista Eirini Linardaki.

Vernisajul expoziției a fost onorat de prezența unor diplomați, artiști, a publicului newyorkez și a numeroși eleni din metropola americană.

În cadrul acestui adevărat festival al artei, este prezentat și proiectul „Jurnal de virus”: https://www.occupyartproject.com/virus-diary-white-cuib….

Jurnalul de virus” a mai fost expus în cadrul Romanian Design Week (București, 2020), la ABM Confecciones (Madrid, 2021), în cadrul Bienalei Alb/Negru, care s-a desfășurat, la sfârșitul anului 2021, la Muzeul de Artă din Satu Mare, și la Borderline Art Space (Iași, 2021-2022). Afișele expuse în cadrul Bienalei Alb/Negru au fost tipărite și, ulterior, expediate la New York prin amabilitatea reprezentanților Muzeului de Artă sătmărean.

Până în acest moment, proiectul a fost prezentat doar de sine stătător. Noutatea versiunii newyorkeze, pe care o curatoriez alături de Alina Andrei și Gloria Luca, derivă din sinergia vizuală pe care „Jurnalul” o generează în relație cu celelalte proiecte expuse în cadrul „OCCUPY #3 – NETWORKS”.

Astăzi, va avea loc un al doilea vernisaj la Consulatul General al Franței la New York: https://newyork.consulfrance.org/occupy-3-networks-art…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.