„Ziua Nationala a Lecturii”, marcata la Satu Mare

Primăria Satu Mare și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” au marcat „Ziua Națională a Lecturii” la Centrul Multifuncțional „Alter Ego”. Cu această ocazie a fost organizată și o acțiune prin care s-a reușit amenajarea unei biblioteci pentru copiii de la centru, volumele fiind donate de membrii Asociației „Prietenia” și de către sportivii de la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare.

În cadrul evenimentului, baschetbalistele Fodor Márta, Biszak Boglárka, Cucu Paloma și Dragoș Loredana de la echipa de baschet CSM și fotbaliștii Mureșan Florin și Zsiga Ervin au citit copiilor povești specifice vârstei lor, unele în limba română, altele în limba maghiară. Copiii au schimbat păreri despre lecturile citite și au avut ocazia să povestească despre lecturile lor preferate.

Cititul ar trebui să fie pentru copii, așa cum sunt exercițiile fizice pentru sportivi. De altfel, lectura, la fel ca și sportul are efecte pozitive asupra performanţelor şcolare ale copiilor. Prin astfel de obiceiuri sănătoase vom reuși să educăm generații sănătoase mental și fizic. Cred că astfel de întâlniri pot cu adevărat să inspire copiii, ce sunt la această vârstă, cel mai motivați de exemplul celor din jur!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Pentru a promova lectura, ca fiind un obicei cotidian, ce ajută la dezvoltarea imaginației și creativității, a fost invitată și Ilinca, elevă la Școală Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, care din pasiunea ei pentru scris și citit a reușit să publice prima ei carte ilustrată pentru copii.

În final, o parte din cărțile adunate din donații au fost duse și la Centrul Social de Urgență- Adăpostul de Noapte, unde a fost amenajată o micuță bibiotecă pentru beneficiari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.