Rafila, despre ridicarea stării de alertă: Masca de protecție va rămâne doar o recomandare, nu va mai fi o obligație

După ridicarea stării de alertă în România, decizie care urmează să fie discutată în Guvern, purtarea măștii de protecție nu va mai fi o obligație, însă va fi recomandată în continuare, cel puțin pentru o perioadă de timp, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea majorității restricțiilor. Masca nu este neapărat o restricție, este o metodă de protecție. Și chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativității, va dispărea, sigur că în interior, în spații aglomerate, cel puțin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii”, a spus Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, masca ar trebui purtată și după ridicarea stării de alertă, în semn de „respect față de ceilalți”.

Fără să fie o obligație, dar cred că respectul față de ceilalți și față de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca”, a precizat Rafila.

Ministrul a adăugat că ridicarea restricțiilor în România va avea loc atunci când situația epidemiologică o va permite. El a spus că deși numărul cazurilor COVID a scăzut, situația rămâne îngrijorătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.