Grevă generală la CFR anunțată pe 16 februarie

 

Angajații din CFR anunță că vor intra în grevă generală în 16 februarie. Acțiunea de protest ar urma să se desfășoare pe toate regionalele de cale ferată din țară, în toate ramurile de activitate.

Acțiunea de protest va avea loc miercuri, 16 februarie, începând de la ora 07.00.

Angajații susțin că sunt nemulțumiți că Executivul nu aplică prevederile statutului personalului feroviar

În data de 16 februarie 2022 ora 7:00 se anunță o grevă generală la CFR, pe toate regionalele de cale ferată din țară, în toate ramurile de activitate: linii, instalații, mișcare, vagoane, comercial, etc.

Nici până astăzi nu s-a emis ordinul de ministru cu lista funcțiilor care concură la siguranța circulației, termenul de 90 de zile în care trebuia emis a expirat de mult (Domnule ministru, cine răspunde pentru nerespectarea legii?.

În luna martie ar trebui să intre în vigoare și coeficientii de ierarhizare prevăzuți în statutul personalului feroviar, ministrul refuzând să facă aceasta sub pretext că e stare de alertă, pe când la alte ministere s-au făcut și se fac în continuare majorări.

Pe perioada pandemiei mai multe categorii profesionale au beneficiat de anumite indemnizații și stimulente, mai puțin lucrătorii de la calea ferată, care zi de zi au fost prezenți la muncă, fiind expuși atât ei cât și familiile lor, acestui virus necruțător.

CFR-iștii (fac parte dintr-o ramură esențială și importantă a economiei naționale) sunt din nou,(a câta oară?) batjocoriți și umiliți de guvernanți. Dacă ești CFR-ist și îți pasă, transmite mai departe să știe toți lucrătorii feroviari din toată țara!”, potrivit informării de pe grupurile de Facebook ale feroviarilor.

Sursa: www.emaramuresul.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.