Scrima: Circuitul European de Cadeti, la Satu Mare

Satu Mare găzduieşte la acest sfarsit de săptămână unul dintre cele mai puternice concursuri de scrimă din România. În perioada 12-13 februarie, oraşul de pe râul Someş va primi peste 100 de floretişti din 14 ţări, pentru o nouă etapă a Circuitului European de cadeţi.

Întrecerea va avea loc la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler”, iar primele asalturi vor avea loc sâmbătă, de la ora 09.00, respectiv în sala de sport a Colegiului Național ,,Ioan Slavici”. Organizator principal al evenimentului este Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Federaţia Română de Scrimă, Clubul Sportiv Municipal Satu Mare și CS Satu Mare.

Școala de scrimă din Satu Mare are o mare tradiție, o școală care a dat sportului mondial mari campioni. Și prin această competiție susținem scrima sătmăreană, punem astfel Satu Mare pe harta sportului Mondial. Scrima sătmăreană are o istorie glorioasă, un prezent de succes şi are şi viitor. Vă asigur că vom dezvolta acest sport, să aducă noi victorii şi recunoaştere pentru Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor, Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.