Țara europeană care va renunța complet la restricții ! COVID-19 va deveni precum gripa

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au decis ca de la mijlocul acestei luni, respectiv 21 februarie, coronavirusul să devină doar o răceală. Decizia a venit după ce s-a înregistrat un trend pozitiv în acest sens.

Dacă tendința încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aștept că vom putea elimina ultimele restricții, inclusiv obligația de carantină pentru persoanele pozitive, cu o lună înainte de termen”, a declarat premierul Boris Johnson la o întâlnire cu deputații.

Măsurile britanice anticoronavirus erau așteptate să expire la mijlocul lunii martie, însă premierul Boris Johnson spune că lucrurile ar putea reveni la normal mult mai devreme

Amintim că Anglia a înregistrat o scădere constantă a infecțiilor și a internărilor în spital în ultimele săptămâni. Pe acest fond, premierul britanic va prezenta noua strategie în fața Guvernului, subliniind că boala va fi tratată ca o endemie și nu ca o pandemie.

Asta înseamnă că persoanele care se vor infecta nu vor mai trebui să stea în izolare sau în carantină, însă li se va recomanda să nu meargă la muncă, la fel ca în cazul gripei. Măsura autoizolării este ultima restricție în vigoare în Anglia, în timp ce Scoția și Țara Galilor mai au câteva măsuri minime. În aceste două țări, oamenii mai poartă masca de protecție în mijloacele de transport, spitale sau muzee. În schimb, ei pot merge oriunde fără masca de protecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.