Ce găsim în crenvurștii din România ? Unii au doar 10% carne !

Studiile făcute pe mai multe sortimente de crenvurști de pe piața românească au arătat niște rezultate îngrijorătoare. 11 E-uri și doar 10 la sută carne, asta conțin crenvurștii românești potrivit Infocons.

Procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului. Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurști carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor.

57.89% au în compoziție apa, fiind și cel de-al doilea ingredient. 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Atenție! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare: primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

42.11% nu menționează proveniența ingredientului principal, însă menționează proveniența altor ingrediente, cum ar fi șoriciul. Conform datelor culese, 42.11% din produsele studiate, nu menționează proveniența ingredientului principal, în conformitate cu regulamentul 1169/2011. În ceea ce privește produsele alimentare, trebuie puse în aplicare normele de indicare a țării de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar. În articolul 26, alineatul 1 se precizează stabilirea normelor generale și cerințelor „privind indicarea țării de origine sau a locului de proveniență a produselor alimentare, care se aplică fără a aduce atingere dispozițiilor specifice ale Uniunii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.