Zeci de evenimente culturale, in 2021, in municipiul Satu Mare

SONY DSC

Referindu-se la anul 2021, primarul Kereskenyi Gabor spune ca, alături de Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” au fost organizate peste 50 de evenimente culturale și pentru tineret.

Am dat viață parcului Rudolf Fátyol și am pus în valoare Turnul Pompierilor, iar numărul celor care au vizitat Turnul s-a triplat. Am susținut activitatea meșterilor și producătorilor locali prin organizarea târgurilor de produse locale.  Municipiul Satu Mare a fost reprezentat cu produse tradiționale sătmărene la unul dintre cele mai mari târguri din Europa, EkoGala din orașul înfrățit Rzeszow (Polonia). În urma acestei participări s-au concretizat colaborări între producătorii sătmăreni și ceilalți producători partipanți” a subliniat edilul.

Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord a pregătit pentru stagiunea 2021 – 2022 un număr de 9 premiere, gândite să ofere experiențe cât mai interesante și variate publicului de toate vârstele, precum și 16 spectacole în reluare. Și trupa Harag György a avut o stagiune în care au fost realizate noi spectacole. În ciuda circumstanțelor dificile, numărul premierelor nu a fost mic, iar actorii au participat la festivaluri în țară și în străinătate, unde s-au respectat măsurile de prevenire a transmiterii COVID-19. Teatrul de Păpuși Brighella a prezentat la rândul său două premiere și a continuat seria spectacolelor lectură.

Am susținut sportul de performanță și de masă din municipiul Satu Mare. Primii trei sportivi ai județului în 2021 sunt legitimați la CSM Satu Mare, iar echipa de baschet a orașului a câștigat medalia de argint în Campionatul Național” spune primarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.