Ministrul Mediului: „Vom interzice pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat recent că anul trecut au fost înregistrate peste 6,8 milioane de interogări în sistemul Inspectorul Pădurii. În acest context, spune ministrul Mediului, va fi interzisă pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase.

De asemenea, acesta a explicat că nu SUMAL 2 a dus la majorarea preţurilor masei lemnoase în Romania.

În SUMAL ocol silvic avem peste 15.000 de utilizatori, avem peste 70.000 de persoane care folosesc Sumal 2. Este probabil cel mai mare sistem informatic din ţară. Ne oferă informaţii şi cu privire la cantitatea de masă lemnoasă exploatată în România şi în timp real. Trebuie să respingem toate acuzele la adresa SUMal 2, care spun că SUMal 2 a condus la majorarea preţurilor din România. Nu Sumal 2 a majorat preţurile masei lemnoase din România, ci situaţia din piaţă, situaţia internaţională. Sunt de acord cu cei care spun că SUMAL 2 a redus considerabil marjă de manevră pentru cei care transportau ilegal şi în mod automat lemnul legal probabil că e mai scump, dar legalizarea activităţii este obiectivul nostru primordial.

SUMAL 2 va mai suferi modificări şi vom dezvolta SUMAL 2 pentru a avea o rigurozitate şi mai mare, implementăm noi funcţionalităţi, care sunt în curs de dezvoltare la STS. Vom interzice pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase din păduri astfel încât să reducem şi mai mult riscul de a avea exploatări ilegale din păduri în acelaşi timp vom automatiza verificările la nivel de 20 de metri cubi transport prin persoane fizice pentru că de la 20 de metri cubi în sus toţi transportatorii sunt transportatori autorizaţi”, spune ministrul Mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.