Declarație istorică ! Marea Britanie va avea o nouă regină !

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anunțat că dorește ca Ducesa de Cornwall, Camilla, soția prințului Charles să fie regină.

Regina a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să fie cunoscută sub numele de regina consort atunci când prințul Charles va deveni rege, relatează BBC.

Într-un mesaj care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, regina a spus că este „dorința ei sinceră” ca ducesa de Cornwall să aibă acest titlu.Înainte de anunțul reginei, au existat sugestii că aceasta va fi cunoscută sub numele de Prințesa Consort.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, s-a implicat din ce în ce mai mult în ultimul timp în activități publice și de caritate.

Regina consoartă” se referă la soția unui rege domnitor și ar însemna Regina Camilla ca viitor titlu al acesteia. Pentru consorturile masculine ale unui monarh, practica a fost diferită, cum ar fi prințul Philip sau soțul reginei Victoria, prințul Albert, care au devenit „prinț consort” și nu rege.

Precedentul obișnuit ar fi fost ca Camilla să devină automat regină atunci când Charles ar fi fost rege, dar din cauza incertitudinii privind opinia publică s-a sugerat că nu va fi cazul. Charles și Camilla erau ieșiți din alte căsnicii atunci când s-au căsătorit în 2005, în cadrul unei căsătorii civile.

Charles fusese căsătorit anterior cu prințesa Diana, dar au divorțat în 1996, cu un an înainte ca aceasta să moară într-un accident de mașină la Paris. Intervenția reginei înseamnă că orice obstacol în calea devenirii Camilei ca regină este puțin probabil, deschizând calea pentru ca ea să aibă un rol regal cu drepturi depline alături de Charles.

Sprijinul personal al reginei vine după anunțul făcut de aceasta de Anul Nou, conform căruia Camilla va deveni membră a Ordinului Jartierei – cel mai înalt ordin cavaleresc. Camilla, în vârstă de 74 de ani, s-a implicat din ce în ce mai mult în promovarea propriilor cauze și interese, inclusiv în organizații de caritate care sprijină victimele abuzurilor domestice.

Regina Elisabeta a II-a este primul monarh din istoria Marii Britanii care ajunge la Jubileul de Platină, adică la 70 de ani de domnie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.