Un cercetător spulberă mitul suplimentelor alimentare: „Cel puţin 90% dintre acestea sunt apă de ploaie”

Un cercetător român care activează în Statele Uinite ale Americii a demontat mitul suplimentelor vândute în farmacii. Dr. Costel Atanasiu a spulberat teoriile vitaminelor vândute către populație de farmacii printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform postării acestuia, 90% dintre vitaminele vândute în farmacii sunt apă de ploaie și că singurele suplimente alimentare pe care un om ar trebui sa le ia sunt anumite minerale și vitaminele.

Cercetătorul român spune că toate proprietăţile miraculoase pe care le au suplimentele reprezintă doar părerile producătorilor şi nu sunt confirmate de studii ştiinţifice.

Cel puţin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie. Toate proprietăţile miraculoase pe care, chipurile, le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor şi NU sunt confirmate de studii ştiinţifice. Singurele suplimente pe care trebuie să le luaţi sunt vitaminele şi unele minerale, dar şi acolo trebuie luate la indicaţia şi sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător. Se poate face o analiză ca să se determine dacă aveţi carenţe din anumite vitamine”, spune Costel Atanasiu.

Suplimentele sunt, așa cum sugerează și numele lor „ceva adăugat suplimentar pentru îmbunătățire”, așa că pentru majoritatea dintre noi, ele nu sunt necesare. Dacă sunteți relativ sănătoși, puteți obține toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie dintr-o dietă variată – dar dacă dieta voastră este săracă în nutrienți, nicio cantitate de pastile nu va contracara acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.